HTML

Jason film

Ezen a blogon a véleményemet fogom megosztani az olvasóimmal azokról a filmekről amiket láttam. Igyekszem a film tartalmáról nem beszélni, hogy azok is el tudják olvasni az írásaimat, akik még nem látták az adott filmet. Ha a film tartalmáról lesz szó, akkor azt SPOILER jelzéssel fogom ellátni. Box-office adatokat is szerepeltetek a leírásokban. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • Jason19: Kervajfog: a el tudsz vonatkoztatni a regényektől, és úgy ülsz le a film elé, hogy nézel egy kis k... (2011.09.14. 23:17) Conan, a barbár
  • oroberto: Én is megnéztem a filmet moziba a látvány miatt. Részben egyetértek veled Jani az eleje tényleg jó... (2011.07.13. 13:03) Transformers 3
  • kolomparrodrigo: napirajz.hu/archives/2006/04/06/1427942/ :) Nem tudtam kihagyni... (2011.07.02. 17:07) Transformers 2 - A bukottak bosszúja
  • szaszab: te tudsz vmit? fogadjunk szereztél egy deloreantet és megyünk 2015 be egy szépség klinikára mint B... (2011.06.28. 23:56) Francia kapcsolat
  • szaszab: @Jason19: tudom azért írtam :D (2011.06.28. 23:52) Piranha 3D

Linkblog

Zöld Lámpás

2011.08.18. 00:52 Jason19

A kritikusok lehúzták ezt a filmet. Eleinte azt olvastam, hogy elmegy egynek, de később, más fórumokon már egyenesen rossznak nevezték. Miért? Nem értem. Mennyivel volt ez rosszabb, mint az Amerika Kapitány, vagy akár a Thor? Szerintem semmivel. Én élveztem. Persze régen láttam már - olyan klasszikus - sci-fi-t. Olyanra gondolok, ami nem a Földön játszódik, hanem a világűrben. Mint a Star Wars, vagy a Star Trek. Vagy akár a Transformers 3 Cyberton-i jelenetei. A Zöld Lámpás sok jelenete szintén idegen bolygókon játszódik. Talán ezért élveztem ennyire.

 

A Marvel és a DC csatájában a DC kicsit le van maradva a Marvel-hez képest. Amúgy eme két nagy kiadó mellett van egy harmadik, kisebb is, a Dark Horse.

Ők többek között a Star Wars, Tarzan, Hellboy, Buffy, Serenity, és a Conan képregényért felelnek. De az ő nevükhöz fűződik a Maszk, a Sin City, és a 300 is.

A Marvel legnagyobbjai a Pókember, Amerika Kapitány, Vasember, Thor, Hulk, X-men, Transformers, Daredevil, Fantasztikus Négyes, és a Bosszú Angyalai (Bosszúállók). De ők találták ki Pengét, a Ghost Rider-t, a Megtorlót is.

A DC zászlós hajója a Superman, a Batman, a Zöld Lámpás, a Csodanő, és Flash (Villám). De ők alkották meg Jonah Hex-et, Doc Savage-t, The Spirit képregényt, és Lobo-t is. Láttunk már egyéb DC filmeket is, mint a The losers, vagy a RED. A DC Avengers-e pedig a Justice League (Igazság Ligája).

Mint látható a Marvel már szinte az összes képregényét filmre vitte, és mind sikeres lett. Addig a DC-nél csak a Superman és a Batman ment jól. Ezért döntöttek úgy, hogy ideje hadba küldeni a Zöld Lámpást is. Az, hogy ez sikerült-e, a boxoffice szekcióban kiderül.

 

Magyarországon szinte senki sem ismeri, de Amerikában nagyon ismert és szeretett képregény. Története röviden arról szól, hogy az univerzumot a gonosztól egy különleges csapat, a Zöld Lámpások védelmezik. Mindegyikőjük rendelkezik egy gyűrűvel, ami különleges képességekkel látja el őket. Az egyik tag halála után a gyűrű egy földi embert választ magának. ÉS innen indulnak Hal Jordan űrbeli kalandjai.

 

A rendező személyére egy az akció filmekben már járatos embert választottak.  Martin Campbell rendezte többek között az Aranyszemet, és a Casino Royal-t, vagy a Zorro álarcát, és a Zorro Legendáját. És néhány akció filmet, mint például a Menekülés Absolomból, Jég és Föld között, A sötétség határán. Ezt a filmet is jól összerakta. Nem mondom, hogy tökéletes volt, hiszen volt benne néhány jelenet, amikor azt mondtam, ez már sok. De azért, mint nyári látványfilm, megállta a helyét.

 

A főszerepben Ryan Reynolds. Nekem olyan sokat nem mond a srác. Bár sok filmet láttam tőle, de egyik sem volt olyan meggyőző. Talán majd az Élve eltemetve. Egyébként nem volt vele semmi gond. Hozta a figurát, méghozzá hitelesen.

A szerelmi szállat Blake Lively képviseli. Gyönyörű szép nő, azt meg kell hagyni. Peter Sarsgaard alakít egy gonosz figurát a filmben. Ő is jó. A többi színész általában maszkban van, így fel sem lehet őket ismerni. Tim Robbins is játszik a filmben, egy nagyhatalmú szenátort alakít. Megöregedett már ő is.

 

A látvány pazar. Kimondottan azok a jelenetek, amik az űrben játszódnak. Idegen fajok, űrhajók, fantasztikus bolygók. Mintha egy Star Wars filmet néznél. A főellenfél is igen félelmetesre sikerült. A CGI-n sokat dolgozhattak a srácok. A kosztümök is jók. Mondjuk szerintem a képregényben is sokkal vagányabb a Zöld Lámpás kosztümje, mint mondjuk Amerika Kapitányé.

A film gyenge pontja a Földön játszódó történetek. Nem azt mondom, hogy végig csak az akció kell, de valahogy untam azokat a részeket, ami a főhős magánéletéről szólt. Igazán akkor vált érdekessé a film, amikor nem a Földön tartózkodott a hős. Szerencsére, ez nem csak pár perc. Ahogy a Thor jó fele is az Asgardon játszódott, úgy a Zöld Lámpás is félig az idegen univerzumokban játszódik.

 

És a 3D megint. Természetesen ezt a filmet is csak 3D-ben lehetett megnézni. Talán az űrben száguldás, vagy az idegen monumentális épületekben rejlő lehetőség eredményezte, hogy jóval több 3D-s jelenet volt benne, mint az Amerika Kapitányban. Nem azt mondom, hogy most már megérte a plusz pénzt, de egy halvány fokkal jobb. Persze hol van ehhez képest a Transformers III, vagy még inkább az Avatar.

 

Összefoglalva az eddigieket, nem volt ez rossz film. Azok, akik ki vannak éhezve, egy kis sci-fi-re (azt gondolom, hogy képregény filmre senki sincs kiéhezve, mert egy rakásnyit láthattunk idén – többek között Thor, Amerika Kapitány, X-men, Transformers), biztosan értékelni fogják a filmet. Akik nem szeretik ezt a műfajt (sci-fi képregény film) azok ne is próbálkozzanak vele, mert ez sem fog nekik bejönni. Felért a film egy Amerika Kapitánnyal, vagy akár egy Thorral is.

 

 

Boxoffice: A film a Marvel filmekhez képest nagyon drága volt. 200 millió dollárt költöttek rá. Talán a speciális effektusból volt több - ki tudja - de drága volt. Viszont hozzá kell tennem, ha annyiból csinálták volna meg, mint egy Marvel filmet, ez akkor is bukás lenne. Amerikában 115 milliónál jár, a világ többi táján eddig 60 millió gyűlt össze. Ez összesen 175 millió. Persze más országokban még most mutatták be, szóval onnan fog még bejönni sok-sok pénz, de 300 milliónál biztosan nem lesz több. Ha figyelembe vesszük, hogy a bevétel körülbelül fele a moziban marad, akkor ez csak 150 milliós bevétel. Így mínusz 50 a haszon, és a marketing költséget még nem is számoltam bele. Akár 100 milliós veszteség is lehetséges. De optimális esetben is buknak 50-et. A DC-nek ez sem jött be. A Zöld Lámpás sem segített a Marvel elleni versenyben. Második rész biztosan nem lesz, pedig úgy fejeződik be a film, hogy lehetett volna. Igen, várjátok ki a „betűket”. Nem kell az összest, nem a legvégén van az a plusz 10 másodperc. A Batman harmadik része majd kárpótol. És állítólag jön a Lobo is. Na, az is az űrben játszódik, szóval kíváncsian várom.

 

A következő film, jövő héten, a Majmok bolygója remake lesz. Érkezik majd arról is írás.

 

 

www.imdb.com/title/tt1133985/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasonfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr843161527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása