HTML

Jason film

Ezen a blogon a véleményemet fogom megosztani az olvasóimmal azokról a filmekről amiket láttam. Igyekszem a film tartalmáról nem beszélni, hogy azok is el tudják olvasni az írásaimat, akik még nem látták az adott filmet. Ha a film tartalmáról lesz szó, akkor azt SPOILER jelzéssel fogom ellátni. Box-office adatokat is szerepeltetek a leírásokban. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • Jason19: Kervajfog: a el tudsz vonatkoztatni a regényektől, és úgy ülsz le a film elé, hogy nézel egy kis k... (2011.09.14. 23:17) Conan, a barbár
  • oroberto: Én is megnéztem a filmet moziba a látvány miatt. Részben egyetértek veled Jani az eleje tényleg jó... (2011.07.13. 13:03) Transformers 3
  • kolomparrodrigo: napirajz.hu/archives/2006/04/06/1427942/ :) Nem tudtam kihagyni... (2011.07.02. 17:07) Transformers 2 - A bukottak bosszúja
  • szaszab: te tudsz vmit? fogadjunk szereztél egy deloreantet és megyünk 2015 be egy szépség klinikára mint B... (2011.06.28. 23:56) Francia kapcsolat
  • szaszab: @Jason19: tudom azért írtam :D (2011.06.28. 23:52) Piranha 3D

Linkblog

Transformers 2 - A bukottak bosszúja

2011.06.28. 23:07 Jason19

Kihangsúlyozom: Kettő és nem a három.  Most néztem meg nem olyan rég még egyszer. Kérdezhetnétek miért? Főleg azok, akikkel két évvel ezelőtt együtt néztem meg moziban, és kifelé jövet együtt hurrogtuk le, hogy mekkora nulla volt. Azért néztem meg, hogy a 3-ik rész előtt kicsit felelevenítsem a történteket. Felesleges volt? Határozottan igen. A történet elég semmit mondó, és valószínűleg nem épít rá a következő rész.  A stáb kijelentette a harmadik rész komolyabb lesz, és nem fogják a történtet elbagatellizálni. Az, hogy ez mennyire jön be, nemsokára megtudjuk, de valószínűleg nincs szükség az előző részek újranézésre ahhoz, hogy élvezni lehessen a harmadik részt.

 

Beszéljünk hát a másodikról. De nem is, inkább kezdjük az elsőnél. Spielberg boszorkánykonyhája a 2000-es évek elején megszerezte a Hasbro figurák megfilmesítési jogát. A rendezői pálcát Michael Bay (Szikla, Bad Boys, Armageddon, Pearl Harbor, A sziget) kapta a kezébe, és 2007-ben mozikba is került az első film. Shia LaBeou-ot és Megan Fox-ot „A-kategóriás” sztárrá repítette a film, míg a Warner több száz milliót kaszált (706 millió összbevétel és körülbelül 150 milliós költség mellett lehetett olyan 200 milla nyereség).  Az óriási nyereség mellett a kritikusok sem döngölték földbe (Michael Bay-nél ez nagy szó), és a nézők is szerették. Semmi sem tarthatta hát vissza a stúdiót, hogy megcsinálják a kötelező második részt.

 

 

 

Mindössze két évet kapott Bay a film elkészítésére, melyet a rendező kevesellt. De nem volt apelláta, a producerek rengeteg pénzt szimatoltak a produkcióban. Nos, a film olyan is lett. Bár rendkívül látványos, és sok új szuper robot tűnik fel a filmben, de mégis unatkozva néztem. Valami hiányzott belőle, ami az első részben még nagyon megvolt. Talán a „többet, nagyobbat, látványosabbat, harsányabbat a második részre” elv ölte meg a filmet. Az elsőben is sok volt a humor, de itt átestek a ló túloldalára. A két kicsi legó autobot harcos engem kimondottan idegesített, mint ahogy Röptűz is szánalmas volt. Witwicky és családja ökörködései az egyetemen pedig inkább egy Amerikai Pite filmbe illett volna. John Turturro még jó volt az elsőben, de itt már egy ripacs. Főleg, hogy mellé adták Ramon Rodriguez-t is. Ez a páros is betette nálam a kaput. Egyedül a Josh Duhamel és Tyrese Gibson által vezetett kommandós egység volt cool.

Ez a vélemény nem csak az enyém, sokan gondolták úgy, hogy a második rész színvonala jóval az első alatt van. Megérte hát megcsinálni ebben a formában a második részt? Naná, hogy meg. 402 millió Amerikában, és 836 összesen. A költség olyan 200 millió körül mozgott plusz a marketing. Itt is megvolt legalább 200 milla nyereség. Michael Bay egyszer azt nyilatkozta, a filmkészítés üzlet, nem az számít mennyire lett jó a film, hanem az, mekkora lett a bevétel. Lehet, ilyenre kellett megcsinálni, hogy nagy legyen a haszon. De ha ennyire gyenge a film, miért nézték meg ilyen sokan? Akinek tetszett az első rész, azt gondolták a második is hasonlóan jó lesz, ezért hamar elmentek moziba megnézni a filmet. Az első tíz napban közel háromszázmilliót hozott Amerikában. Mire elterjedt a film rossz híre, már mindenki megnézte, aki akarta. Ezt teszi a jó marketing, és a jól kiépített franchise.

Vajon mi lesz a harmadik rész sorsa? Azt mondanám a második gyenge színvonala után, az emberek óvatosabbak lesznek, és lehet nem fognak az első hetekben betömörülni a mozikba. Megvárják az első visszajelzéseket, és a kritikák alapján döntik el, hogy megnézik-e a filmet. Ha a film jól sikerül, elérheti a második rész bevételeit is, sőt ha Amerikában nem is, de világszinten túl is szárnyalhatja. Ha rosszul teljesít, akkor bukta lesz. Ezt mondanám, de valószínűleg nem így lesz. A trailer olyan jól sikerült, és a 3D annyira vonzó (Tudom, unjuk már a 3D-t, de ez nem konvertált film, hanem ahogy az Avatart, ezt is 3D kamerával vették fel), hogy most is tódulni fognak az emberek már az első napokban. Én is így teszek. Jövő héten jön a harmadik részről a véleményem.

 

www.imdb.com/title/tt1055369/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasonfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr453023229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaszab 2011.06.28. 23:50:44

ez a film bűn rossz volt... a nagy várakozás súlyának terhe alatt összefosta magát... nálam is!
a legnagyobbat fox néni szívta meg és verheti falba a dudáit hogy nem bírta befogni a lepénylesőt. (lenácizta bay rendezési stílusát) szívbaj nélkül cserélték le egy másik cicababára.
hogy vmit a második részről is írjak, az volt a baj nálam mint a legutóbbi 007 es filmnél a quantum of solice nál h olyan kamera rángatást kaptunk amit agyam már nem bírt felfogni. sok idegesítő ripacs robot tűnt fel főleg a jani által is említett két chevy aveo (asszem) akik a tipikus néger dumát nyomatták.
na a lényeg a lényeg hogy ez a film nem lett jó, naon bízom benne hogy a T3D faszányos lesz.
jegyelőrendeléseket nézve nem a második részből indulnak ki az emberkék. sajnos én is már csak lehetetlen időpontra tudtam foglalni jövő hétre... majd akkor meglátjuk mit hoztak ki belőle.
süti beállítások módosítása