HTML

Jason film

Ezen a blogon a véleményemet fogom megosztani az olvasóimmal azokról a filmekről amiket láttam. Igyekszem a film tartalmáról nem beszélni, hogy azok is el tudják olvasni az írásaimat, akik még nem látták az adott filmet. Ha a film tartalmáról lesz szó, akkor azt SPOILER jelzéssel fogom ellátni. Box-office adatokat is szerepeltetek a leírásokban. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • Jason19: Kervajfog: a el tudsz vonatkoztatni a regényektől, és úgy ülsz le a film elé, hogy nézel egy kis k... (2011.09.14. 23:17) Conan, a barbár
  • oroberto: Én is megnéztem a filmet moziba a látvány miatt. Részben egyetértek veled Jani az eleje tényleg jó... (2011.07.13. 13:03) Transformers 3
  • kolomparrodrigo: napirajz.hu/archives/2006/04/06/1427942/ :) Nem tudtam kihagyni... (2011.07.02. 17:07) Transformers 2 - A bukottak bosszúja
  • szaszab: te tudsz vmit? fogadjunk szereztél egy deloreantet és megyünk 2015 be egy szépség klinikára mint B... (2011.06.28. 23:56) Francia kapcsolat
  • szaszab: @Jason19: tudom azért írtam :D (2011.06.28. 23:52) Piranha 3D

Linkblog

Piranha 3D

2011.06.28. 21:36 Jason19

Először is szögezzük le, hogy nem szeretem a horror filmeket. Pontosabban nem szeretem a slasher movie-t (ahol egy tag késsel, láncfűrésszel, furmányos eszközökkel gyilkol), a japán horrorokat (ahol egy darabos mozgású kislány öl), és a sorozatgyilkosokról szóló filmeket (ahol egy kannibál, vagy egy vallási fanatista, netán kéjgyilkos öldököl). Viszont szeretem azokat a horror filmeket ahol a gyilkos nem ember (Idegen, egy Lény az Antarktisz-on, Cápa), és ez a film olyan.

A film történetét egy mondatban össze lehet foglalni, és még a spoiler-t sem kell kiírnom, mert ki ne tudná mi a sztori. Gyilkos piranja-k felzabálnak egy egész strandot. A történetre ne is pocsékoljunk több szót.

Persze a filmet fel kellett kicsit turbózni a XXI. század követelményeihez. Az első két rész még a ’70-es években készült (Pirnaha 1978; piranha 2. 1981). Érdekességképpen megemlítem, hogy mindkét részt olyan rendező rendezte, aki később sokkal nívósabb alkotásokkal került be a klasszikusok közé. Lehet, ma már nem büszkék ezen első alkotásaikra. Az elsőt Joe Dante (Szörnyecskék, Vérbeli hajsza), a másodikat pedig nem más, mint a jelen egyik leggazdagabb film-mogulja James Cameron (Terminátor, Bolygó neve halál, Titanic, Avatar) rendezte. Eme harmadikat pedig egy ígéretes tehetség, Alexandre Aja (Magasfeszültség, Sziklák szeme, Tükrök) dirigálta. Lehet az ő nevét is ismerni fogják egy pár évtized múlva.

 

De térjünk vissza oda, hogy fel kellett kicsit turbózni. Modern zene, lúzer főhős, bikinis csajok táncolnak a tóban, sok pucér csöcs, rengeteg vér. Ijesztőnek nem mondanám, inkább csak undorítónak.

A mellékszerepekben pedig olyan színészek, akiket arcról mindenki ismer, de a nevét senki sem tudja. Fontos szerepe van Jerry O’Connell-nek (A Sliders-ből a főszereplő srác), aki egy hihetetlen tapló figurát játszik a filmben, de jól adja. Vele kapcsolatos a film leghumorosabbnak szánt jelenete, ha megnézitek, tudni fogjátok, mire gondolok. :) Itt van még nekünk Richard Dreyfuss, a másik főhős a Cápából (a Francia kapcsolat kritikájában említett Roy Scheider mellett). Az ő szereplését felfoghatjuk egy tisztelgésnek a Cápa, és teremtője, Spielberg irányába.  Aztán a kötelező tudóst a Vissza a jövőben hasonszőrű figurája, Christopher Lloyd alakítja. A rendőrség tagjait Elisabeth Shue (újra a Vissza a jövőbe), és Ving Rhames (rengeteg filmben játszik, többek között ő a néger Kojak, Mission Impossible, Holtak zombi-széria, és a Ponyvaregény) erősítik.  

Eddig még semmi olyat nem mondtam, amiért bárki meg akarná nézni ezt a filmet. De mégis jól szórakoztam rajta. Az a tipikus bűnös élvezet, amikor kicsit szégyelled is, hogy élvezted a filmet.  Mitől volt jó? A nosztalgikus hangulat, ahogy felidézte a film a ’70/’80-as évek szörnyfilmjeit, és a humor. A film egy percig sem veszi komolyan magát. Minden el van túlozva, akár egy karikatúra.
Erre mondjuk, hogy már annyira szar, hogy jó. :)

 

www.imdb.com/title/tt0464154/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasonfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr23022991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaszab 2011.06.28. 22:59:01

úgy úgy...ez egy igazi guilty pleasure!
:D
erről a film jelenségről mindig eszembe jut absinthe haverom mondása amit még vagy 10 éve fűzött hozzá a piranha xy. részéhez.
"Ezek repülnek bammeg meg, repülnek!"

Jason19 2011.06.28. 23:16:30

Na itt is van egy-két jelenet, amihez lenne hozzáfűzni valója absinthe haverodnak. :)
süti beállítások módosítása