HTML

Jason film

Ezen a blogon a véleményemet fogom megosztani az olvasóimmal azokról a filmekről amiket láttam. Igyekszem a film tartalmáról nem beszélni, hogy azok is el tudják olvasni az írásaimat, akik még nem látták az adott filmet. Ha a film tartalmáról lesz szó, akkor azt SPOILER jelzéssel fogom ellátni. Box-office adatokat is szerepeltetek a leírásokban. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • Jason19: Kervajfog: a el tudsz vonatkoztatni a regényektől, és úgy ülsz le a film elé, hogy nézel egy kis k... (2011.09.14. 23:17) Conan, a barbár
  • oroberto: Én is megnéztem a filmet moziba a látvány miatt. Részben egyetértek veled Jani az eleje tényleg jó... (2011.07.13. 13:03) Transformers 3
  • kolomparrodrigo: napirajz.hu/archives/2006/04/06/1427942/ :) Nem tudtam kihagyni... (2011.07.02. 17:07) Transformers 2 - A bukottak bosszúja
  • szaszab: te tudsz vmit? fogadjunk szereztél egy deloreantet és megyünk 2015 be egy szépség klinikára mint B... (2011.06.28. 23:56) Francia kapcsolat
  • szaszab: @Jason19: tudom azért írtam :D (2011.06.28. 23:52) Piranha 3D

Linkblog

Transformers 3

2011.07.08. 22:36 Jason19

Hol is kezdjem? Áh, megvan. Váááúúúúú, ez „odabassz”. Megnéztem és engem meggyőzött. A látvány, na, az valami hihetetlen.  Néha azon kaptam magam, hogy nyitott szájjal bámulom a vásznat. A story…, de minek is beszélnénk a történtről egy olyan filmben, ami arról szól, hogy óriás robotok jönnek a Földre, és itt püfölik egymást? Úgyis mindenki a látvány miatt ül be a moziba.

 

 

Egyébként a történet nem rossz, klasszisokkal jobb, mint a botrányosan rosszul sikeredett második etűd. De még mindig nem nőtt fel az első részhez. Persze, lehet csak azért, mert az első még új volt. Meg volt benne az az ártatlanság, ami egy harmadik részben már nyilvánvalóan nincs meg. A humor is sokkal kevésbé volt tolakodó, mint az előző részben. Jelen van, lehet nevetni, de nem nyomja el a filmet, jóval komolyabb alkotást láthatunk.

 

 

 

 

 

 

A 3D is meggyőzött. Végre. Az utóbbi időkben nem tudtam maradéktalanul élvezni a harmadik dimenziót. Persze főként csak olyan filmeket néztem, amik utólagosan lettek 3D-re konvertálva. Az Avatar óta ez az első olyan blockbuster, amit 3D kamerával vettek fel (legalább részben).  Persze volt néhány kisebb produkció, mint a Drive Angry, Piranha 3D, Sanctum, Jackass 3D, Resident Evil, stb…, de nagyobb csak a Pirates volt, ami valahogy mégsem adta (Az animációs filmek más kategóriába tartoznak). Azért olyan nem volt a 3D, mint az Avatarban, de van benne néhány igazán impozáns jelenet. Otthon, számítógépen megnézve ezt a filmet nem lehet élvezni. Csak akkor jön be, ha moziban, nagy vásznon, 3D-ben nézed, miközben dübörög körülötted a hangeffekt.

 

Akik arra számítanak, hogy végre egy tökéletes forgatókönyv készült a film alá - hibák nélkül - nos azok csalódni fognak. A filmben van elég logikai hiba, buktató. Számos lényegtelen mellékszál, és felesleges mellékszereplő.

Ha már a mellékszereplőkről beszélünk, kezdjük talán Megan Fox 2-vel, azaz Rosie Huntigton-Whiteley-val. Szép, csinos, szexbomba. Annyit ad a szerephez, amennyit kell, nem többet. Szépen mosolyog, miközben a haját fújja a szélgép. Nem vesztettünk vele semmit, hogy Megan Fox-ot kirúgták a produkcióból. Terjed egy olyan pletyka, hogy azért mert lenácizta Bay forgatási módszereit. Mivel Spielberg a producer, és ő nem állhatja a nácizást/zsidóellenezést – gondoljatok csak a Schindler listájára vagy a München-re – így rövidtávon kikerült a kisasszony a produkcióból. Jött helyette egy másik modell, aki szintén első filmjével építheti meg a karrierjét.

Szerepet vállalt még John Malkovich is, de az ő szerepe nem sokat ad hozzá a történethez. Viszont számomra üde színfolt Frances McDormand (A Fargo terhes rendőrasszonya), mint nagyasszony az amerikai hadseregben, és Patrick Dempsey (Grace klinika dokija, avagy a Bűbáj férfi főszereplője) is. Dempsey nagyon jól hozza azt a szerepet, amit ráosztottak. A többi szereplő mind visszatér az első két részből. Sajnos még Spike Sam szülei is. A harmadik résznek is Shia a főszereplője és nem a robotok. De talán azért mert közel három órás a film, elég sokat láthatjuk a robotokat is „gyakás” közben.

Sam most már nem az egyetemi élettel küzd, hanem magánéleti problémáit az álláskeresés tölti ki. A barátnője tartja el, amit nagyon nehezen visel el, és ráadásul ott van a barátnő dúsgazdag, sármos főnöke is. Ezek adják a legfőbb humorforrást, a szülők, és újabb két idióta kisrobot mellett. Szerencsére jóval kevesebbet szerepelnek, mint a második részben. A második rész két, mindenki által utált autobot-ja nem tért vissza. Bay megtarthatja azt a 25,000 dollárt, amit annak ígért, aki a harmadik részben kiszúrja a két robotot.

 

Összességében elmondható, hogy megérte megnézni moziban, 3D-ben a filmet, mert nagyon jól szórakoztam rajta. Tényleg sok hibáját kijavították a második résznek, és visszatértek az első rész szellemiségéhez. Az Avatar óta a legütősebb látványfilm.

Jó, nézzétek meg! De csak moziban!

 

 

A továbbiakban megosztok még néhány gondolatot a filmmel kapcsolatban. De csak azok olvassák tovább, akik már látták a filmet, avagy nem zavarja őket, ha sokat elárulnak a film történetéből.

 

SPOILER * SPOILER * SPOILER * SPOILER * SPOILER

 

Ami nagyon tetszett: Az egész Chicago-i rész baromira jó, de legfőképp az, amikor a katonák siklóernyőikkel kiugrálnak a gépekből, miközben körülöttük a többi kilőtt gép lezuhan. A siklás is baromi jó. Ott van még a robot-féreg ami befúrja magát az épületbe és szabályosan kettéroppantja azt, mint kígyó az áldozatát. Sokkoló az egyik kedvencem volt a képregényben. Itt is megjelenik, és elég ijesztő figura.

Ami nem annyira: Sokkoló sajnos nagyon keveset van jelen a vásznon, és át sem változik. Pedig megnéztem volna, hogyan valósítják meg a lézerágyút, amivé alakul.

Mindenki kedvenc fő-gonosz álcáját, Megatront kiherélték. Csak statisztál az eseményekhez, és nem egy ijesztő, rendkívül ravasz főellenséget látunk, csak egy szánalmas balekot. Ezt nagyon sajnáltam. Megatronból én többet szerettem volna látni, és kicsit keményebb ellenfelet. A képregényben cool figura, itt egy szánalmas roncs.

Jó lett volna, ha kicsit mindegyik robotot megismerjük. Fülelőt, Lézercsőrt, Racsnit. De erre már nem maradt ideje a rendezőnek a rengeteg harc mellett.

Elkezdtem nézni a rajzfilm sorozatot, és több rész is visszaköszön belőle. A rajzfilmben láttam azt, amikor Megatron szétlövi Washington szobrát, és beül a kőszékébe. Mint ahogy a „hozzuk ide Cybertron-t” rész is ismerős lehet a filmben.

Sentinel Prime elég jó lett. Belőle sokat is kapunk, talán túl sokat.

És újra tetszett: Az elején nagyon élveztem, hogy az emberi történelmet keverték bele a robotok történelmébe. A forgatókönyv első órája nagyon ravasz. A Holdra szállás, az archív felvételek, az űrprogram leállítása, vagy akár Csernobil. Ez szép volt srácok. Kár, hogy a második fele már nem ennyire profi. De ott már a látvány az uralkodó. Az kárpótol mindenért.

A legüresebb részek megint Sam, a szülei, és John Torturro szereplése. De arányaiban véve kevesebb időt vesz el, mint az előző részben, ezért én megbocsátom nekik. És azért ezeken lehet röhögni.

Ennyit tudnék elmondani így utólag pro és kontra.

 

SPOILER * SPOILER * SPOILER * SPOILER * SPOILER vége

 

Box-office: Meglepően kevés pénzből készült a film. 195 millió dollár plusz a marketing. Könnyedén visszahozza a költségeit és még szép profitot is fog termelni. Úgy tippelem az össz-jegyeladás olyan 800 millió körül lesz, de akár még az 1 milliárd dollár is elképzelhető. Ebből minimum 200 milliós profit lesz.

Jöhet a negyedik rész. Bár ez már biztosan Michael Bay és Shia LaBeouf nélkül. Ők a továbbiakban nem akarnak részt venni a produkcióban. De ki tudja, mit hoz a jövő. Johnny Depp is bevállalt még egyet a Karib-tenger kalózaiból. Amúgy Shia nélkül is működne a film, legalább végre a robotok kerülhetnének a főszerepbe. A Transformers mitológia tartogat még rengeteg új autobotot és álcát számunkra.

Lehet, sokan nagyot néznek, ha azt mondom 195 millió az kis pénz, de ha figyelembe vesszük, hogy az új Karib-tenger filmnél arra voltak a legbüszkébbek az alkotók, hogy sikerült olyan jól spórolniuk, hogy mindössze 250 millió dollárból hozták össze a filmjüket, nos ahhoz képest a 195, az kis pénz.

 

Nem sokára írok a Transformers rajzfilm sorozatról is, ha már elkezdtem nézni. Addig is jó mozizást mindenkinek!

 

www.imdb.com/title/tt1399103/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasonfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr373051692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oroberto 2011.07.13. 13:03:05

Én is megnéztem a filmet moziba a látvány miatt. Részben egyetértek veled Jani az eleje tényleg jól meg volt oldva bár mint tudjuk eredetileg a Bárka a földön zuhant le(viszont a mai fiataloknak fingja sincs a transformers eredeti történetéről ezért ez náluk lényegtelen) miközben ezeket a részeket néztem nemrég olvastam illetve láttam dokumentum filmet hogy talán a holdon egész mást találtak (idegeneket) mint amit elmondtak az embereknek, és persze mondhattak (eltitkolhattak) bármit mert mi soha nem fogunk oda eljutni. Ami nagyon mű volt benne azok az emberek a hivatalban általában csak tűsarkú miniszoknyás bombázok dolgoztak mindenhol, és ez a főnökömtől mindent megkapok-tól hányingerem volt. Sokkoló elég szerényen volt jelen pedig ő nem kispályás robot, miért pont őt rakták be nem is értem ő többet érdemelt volna, lézercsőr szerintem elég jó volt feladatát is jól végezte. Megatron szegény valóban másodhegedűs lett, ezt azért nem kellett volna Tekintélye és ereje egyenlő volt a nullával. Azért ezt nem kellett volna. Látvány jó volt bár a irodaépület romba döntés kicsit sok volt nekem főleg úgy hogy hőseinknek még a fizura is tartott.
süti beállítások módosítása